Disqus Shortname

Επιπλέον 600 δις για την αντιμετώπιση του covid 19


Επιπλέον 600 δις για την αντιμετώπιση του covid 19, την ίδια ώρα που η Ελλάδα προϋπολογίζει εδώ και πέντε χρονιές κοντά στα 650 δις.



Χρόνια τώρα, όταν ακούμε να μιλάνε τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις για τα 600 δις που κατέθεσε ο Αρτέμης Σώρρας ΤΟ 2012, αποκρινόμαστε ορισμένοι: Μα 600 δις, είναι πολλά για να είναι αληθινά. Είναι εξωφρενικά μεγάλο το ποσό. (σ.σ πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πόσα μηδενικά έχει το δις)

Τώρα φυσικά που εκταμιεύει η ΕΚΤ το ίδιο ποσό σαν «συμπλήρωμα» για την αντιμετώπιση του covid 19 μοιάζουν όλα αληθινά και λογικά… Για την Ελλάδα όμως μιλάνε για ένα μικρό κομματάκι της πίτας. 32 δις με όρους και προϋποθέσεις, ενώ στους προϋπολογισμούς έχουμε παραπάνω από το ποσό που θα δώσει η ΕΚΤ.

Διαβάζουμε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Σειρά νέων μέτρων για τη στήριξη την οικονομία της Ευρωζώνης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων λόγω του κορονοϊού (PEPP) θα αυξηθεί κατά 600 δισ. ευρώ στο ποσό των 1,35 τρισ. ευρώ. Οι αγορές των ομολόγων θα συνεχίσουν να γίνονται με ευέλικτο τρόπο, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να αποτρέψει κινδύνους όσον αφορά την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής. Διαβάστε περισσότερα…

Τώρα πως είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η Ευρώπη δηλώνει! δική της περιουσία, ενώ οι πόροι της έρχονται αυστηρά από τα μέλη-κράτη, είναι απορίας άξιο. Απορίας άξιο βεβαίως για όσους γνωρίζουν τον λόγο ίδρυσης της Ε.Ε. Όσοι τώρα δεν γνωρίζουν, τους φαίνονται λογικά και άκρως αληθινά τα «τωρινά» 600 δις… Πιθανόν να είναι οι ίδιοι που πριν από 8 χρόνια σχεδόν, έλεγαν πως αυτό το ποσό είναι εξωφρενικό.

Όμως για όσους δεν γνωρίζουν, ακόμα και το 2012, λογικά τα θεωρούσαν κάποιοι «ειδικοί» οικονομολόγοι! και καθόλου εξωφρενικά, ίσα ίσα τα θεωρούσαν ΛΟΓΙΚΑ.
Άσχετα, αν προσπάθησαν να μας πτωχεύσουν με ένα ομόλογο ενός καιρδόσκόπου (George Soros)
και τότε εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και κατέθεσε τα 600 δις στην Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία. Έκτοτε 600 δις εμφανίζονται επί πέντε χρονιές στους κρατικούς προϋπολογισμούς,

Παρακολουθήστε τι μας λέει ο «μάχιμος» οικονομολόγος:




Μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι κάνουν 600 δις στους κρατικούς προϋπολογισμούς εδώ και πέντε χρόνια; Μήπως πρέπει να μάθεις τι εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο υπερασπίζονται κάποιες μαριονέτες του καθεστώτος;

Δεν ήρθε η ώρα να γίνεις ενεργός πολίτης, ώστε να γνωρίζεις για όσα συμβαίνουν για εσένα χωρίς εσένα…

ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ...

ΠΗΓΗ: https://antitisantinoisis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια